A babarci származású Anna Wild és lánya, Katharina Wild gyűjtésében „ Grossmutters küche- Ungarndeutsche Gerichte für Alltag un Festtag” címmel jelent meg az a receptgyűjtemény, amely a magyarországi svábok konyháját mutatja be. A szerzők ötven falu idős asszonyainak elmondását jegyezték le , a régi receptek mellett a dolgos hétköznapok és ünnepnapok étkezési szokásait is.
Így nemcsak egy tradicionális sváb szakácskönyv, hanem az étkezéshez kapcsolódó népszokásokat is bemutató értékes gyűjtemény jött létre.
A 206 recept révén nemcsak a klasszikus leveseket, szószokat, húsételeket főzelékeket ismerhetjük meg, hanem a paraszti konyha kása, tej, krumpli és bab alapú ételeit is. A disznóvágások kolbászai mellett pedig nem maradhat el a baranyai specialitás, a stifolder eredeti receptje sem.
A német nyelvű könyvből megtanulhatjuk az ételek „eredeti” sváb nevét is.