tenkes_fej

Tenkes Csárda

A Pécstől 20 Km-re található Tenkes csárda, mint a legtöbb valódi csárda, több mint száz éve lett az út mellé építve és egykori megvalósítóik ma is elégedett fejbólintással tekintenének körbe, vagy olvasnák végig az étlapot.

A csárda „műfaját” a magyar vendéglátásban nemcsak megőrizni, de ápolni is kell. Itt abban hisznek, hogy a mai igényekhez alakítva is meg kell tartani a kényes egyensúlyt a hagyományos magyar vendéglátás és a haladó korszellem között. Ennek része, hogy a csárda megjelenésének, még ha ez rusztikus, vagy itt-ott modoros is, vissza kell nyúlnia a tradíciókhoz. Nem elég azonban a paraszti kultúra eszközeiből néhányat a falra akasztani. Ebben a csárdában a közeli Ormánság hagyományait idéző kézzel készített szőttesek díszítik az ablakokat, asztalokat, esténként cigányzenekar muzsikál.

A Tenkes Csárda az elmúlt tíz év alatt jelentős hírnevet vívott ki magának. Nemcsak a Villányi borvidékre látogatók térnek be ide, de Pécsről és az ország egyéb tájairól is sok vendéget fogadnak. Bár külföldi látogatók is gyakran megfordulnak itt, a tulajdonos tudatosan a magyar vendég szájízére formálja az ételeket, bemutatva a hagyományos magyar ízeket.

Információk

A nemzeti érték megnevezése

Tenkes Csárda

Kategória

Épített környezet

Cím

Csarnóta, Magyarország

Értéktár megnevezése

Baranya Vármegyei Értéktár

Telefon

+36 72 424 057

Várjuk észrevételeit, véleményét.

Lépjen velünk kapcsolatba!

További képek

Lépjen velünk kapcsolatba!