halászlé_fej_vágott

Mohácsi halászlé

Mohácson a Duna adta lehetőségeket kihasználva évszázados múltra tekint vissza a halételek készítése.

A mohácsi halászlé elkészítése során megőrizték a legegyszerűbb ősi technológiát, ugyanakkor arra törekednek, hogy minél tartalmasabb levet állítsanak össze. A cél érdekében akár a halhúst is feláldozzák, csakhogy minél sűrűbb, kocsonyásodó lé kerüljön az asztalra. A Mohácson és környékén élő emberek általában főtt metélt tésztával, külön fogyasztják a levet és külön a lé nélküli halhúst.

A hagyományos mohácsi halászlé fontos, megőrzendő gasztronómiai értéke a helyi kultúrának.

Információk

A nemzeti érték megnevezése

Mohácsi halászlé

Kategória

Agrár- és élelmiszergazdaság

Cím

Mohács, Magyarország

Értéktár megnevezése

Baranya Vármegyei Értéktár

Telefon

+36 69 505 536

Várjuk észrevételeit, véleményét.

Lépjen velünk kapcsolatba!

További képek

Lépjen velünk kapcsolatba!