kiemelt-marok

Mároki Lakodalmas

A Mároki Lakodalmas egy hagyományos falusi (sváb és magyar) esküvőt jelenít meg. A rendezvény a környékben kiemelt eseménnyé nőtte ki magát, mely évről évre több száz látogatót vonz a faluba.

A magyar és sváb hagyományok, valamint a gasztronómia népszerűsítésében betöltött szerepe kiemelkedő a tájegységben.  A Mároki Lakodalmas Parádé egy kétnapos hagyományőrző rendezvény, amely minden korosztály számára szórakozást és kikapcsolódást biztosít. Az első napon a falu két része Németmárok és Hercegszentmárton házasságot köt. Igazi falusi lakodalommal és helyi hagyományokkal fűszerezve (vőfély, hagyományőrző népviseletek felvonultatása, ételek, italok, stb.) szórakoztatjuk a hozzánk ellátogatókat. Kiemelt figyelmet fordítunk a régi szokások felelevenítésére, továbbá a népművészeti hagyományok megismertetésére. Fontos szerep jut a gasztronómiának is, a résztvevők megkóstolhatják a helyiek által sütött lakodalmas süteményeket, a környéken termelt borokat, illetve a lakodalmas ételeket is.

A második napon a Német Hagyományőrző Ifjú Zenekarok és Tánccsoportok Találkozójára kerül sor.

A rendezvény alatt: kézműves vásár, légvár, arcfestés, trambulin, lakodalmas ételek, kiállítás, körhinta, lovas kocsik, lovaglási lehetőség áll az érdeklődők rendelkezésére, a múzeum és a templom is várja a látogatókat.

Információk

A nemzeti érték megnevezése

Mároki Lakodalmas

Kategória

Kulturális örökség

Cím

Márok, Magyarország

Értéktár megnevezése

Baranya Vármegyei Értéktár

Telefon

+36 30 649 4083

Weboldal

www.marok.hu

Várjuk észrevételeit, véleményét.

Lépjen velünk kapcsolatba!

További képek

Lépjen velünk kapcsolatba!