elmenybirtok_videki izek (6)

Bikali Élménybirtok

Az Élménybirtok jelenleg Magyarországon egyedülálló középkori tematikus park, mely olyan egy napos, teljes körű szolgáltatást nyújtó történelmi témájú hely, ahol mindhárom generáció (gyerek, felnőtt, senior) megtalálja a számára fontos értékeket, és kikapcsolódási lehetőségeket.

Az Élménybirtok 2010. április 1-jén nyitotta meg kapuit. 7,5 hektáros területen fekszik, 17 000 m2 beépített területtel. A magyar tradíciók élményszintű bemutatásával nemcsak nemzetünk történelmének és hagyományainak fennmaradásához járul hozzá, hanem az új nemzedék magyarságtudatának kialakításához és megerősítéséhez is.

Az Élménybirtok főbejáratán történő átkelés egyfajta átszellemülés is, felkészülés a századokon átívelő időutazásra, mely a középkori faluban veszi kezdetét.

Ha esetleg a településrész másik oldaláról, az óváros felől érkezünk a számos érdekességet rejtő falusi főutcára, óriási kontraszt tárul elénk, mely segít megismerni és megérteni, hogy milyen hatalmas társadalmi különbség, a mindennapi életre is kiható eltérés mutatkozott a középkorban egyazon ország vidéki és városi környezetben élő népe között.

A falu a tapasztalás örömén túl számos kézműves foglalkozást, érdekes időtöltési lehetőséget is tartogat a látogatók számára.

A Bikali Élménybirtok missziója a tradíciók élményszintű ápolása korhű környezetben.

Információk

A nemzeti érték megnevezése

Bikali Élménybirtok

Kategória

Turizmus

Cím

Bikal, Rákóczi utca 22, 7346 Magyarország

Értéktár megnevezése

Baranya Vármegyei Értéktár

Telefon

+36 72 459 546

Várjuk észrevételeit, véleményét.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Címkék

Turizmus

További képek

Lépjen velünk kapcsolatba!